Rijlessen

Praktijklessen

Bij autorijschool Jan van Eerd kun je terecht voor personenauto (B rijbewijs) rijlessen.
Tevens kun je ook opfrislessen nemen voor de aanhangwagen (E bij B rijbewijs) en caravantraining volgen.

Je hebt een vaste instructeur en je lest op momenten dat het jou uitkomt.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor de tijdsduur van de rijlessen:

Een tijdsduur van 60 minuten het meest gebruikelijk. Lessen van 50, 90 of 120 minuten zijn ook mogelijk.

Autorijschool Jan van Eerd biedt een rijlopleiding in stappen, volgens de ‘RIS methode’. Deze methode is aanbevolen door het CBR en zorgt ervoor dat je als leerling beter voorbereid op examen gaat. Omdat je de rijlessen voorbereid met behulp van een praktijkboek, leer je snel. Door deze voorbereiding worden je lessen namelijk efficiënter en waardevoller. De instructeur kan aansluiten op de kennis die je hebt opgedaan uit het praktijkboek. Hierdoor blijft de lesstof beter hangen en kunnen er gericht doelen worden gesteld. Dit alles maakt de kans op slagen vele malen groter.

Voorafgaande aan het praktijkexamen raadt autorijschool Jan van Eerd altijd aan om een TussenTijdseToets (TTT) te doen. Deze toets is een rijtest die je op ongeveer ¾ van het totale traject aflegt. De toets verloopt als een echt praktijk examen, zodat je hier alvast aan kunt wennen. Tevens geeft het inzicht in jouw ontwikkelpunten. Je weet waar je nog aan kunt werken in de laatste fase van je rijlessen.

Uit ervaring blijkt dat leerlingen hierdoor beter zijn voorbereid op het examen, waardoor de kans om in één keer te slagen toeneemt. In het afgelopen jaar was het slagingspercentage van Jan van Eerd 85% bij kandidaten die voor de eerste keer examen deden.

Theorielessen

Naast praktijklessen is het ook mogelijk voor autorijschool Jan van Eerd om een online theoriecursus aan te bieden. Voor meer informatie, neem contact op.

Zo gaat het bij het theorie-examen van het CBR

De lesauto

De autorijlessen voor zowel categorie B, personenauto, als voor categorie E bij B, personenauto met aanhangwagen, worden gegeven in de nieuwe Suzuki Vitara 1.6 High Executive Diesel. Deze stoere auto is voor kleine en lange mensen erg overzichtelijk en makkelijk wendbaar. Hij stuurt lekker en inparkeren gaat ook heel soepel. De auto is o.a. voorzien van een achteruitrijcamera, cruisecontrole, panoramadak en een multimediasysteem met touchscreen.

Zo bieden wij jou, als beginnend rijder, een prettige en veilige lesomgeving. Deze hybride, vierwiel aangedreven Vitara 1.4 Boosterjet Style Smart Hybrid AllGrip is uitermate geschikt om je rijlessen te volgen in Weert.

Scroll to top